Hoppa till innehåll
 

SKEPPARHOLMEN

Skepparholmen

Vår fina klubbholme, Skepparholmen, ligger i Skepparviksviken innanför Örsundet och utanför Malma kvarn. Holmen och den intilliggande Skepparkobben – även känd som ”Tunngrundet” – donerades till Navigationssällskapet 1924.

Runt holmen är vattnet i allmänhet djupt, med undantag för ostudden där en uppgrundning sträcker sig ca 20 m ut i nordostlig riktning.

Bryggorna ligger på holmens norra sida. Förtöjning med förstäv mot brygga gäller. Det finns 12 bojar och varje boj kan användas av två båtar om det är många båtar i hamnen. Boj nummer 1 och 12 är främst avsedda för större båtar. Vid ankring skall ankare läggas långt ut så att det inte kan fastna i bojstenar eller kättingar. Fjädrande förtöjningar skall användas för att skona bryggorna. Vid bryggorna finns stolpar med eluttag, max. 6 A, 230 V.

Det första du gör efter avslutad tilläggning är att skriva in dig i hamnliggaren och betala ev. avgifter. Hamnavgift gäller för båt som inte för Navigationssällskapets standert och årets medlemsmärke, oavsett besättningens medlemskap.

Förvissa dig om att du vet var hjärtstartare och brandmateriel finns. Närmaste matvaruaffär ligger 12 km bort vid Stavsnäs vinterhamn. Vid Strömma Kanal finns en sjömack. På ”jolleavstånd” hos Svenska kryssarklubben vid Malma kvarn finns en restaurang. Från Malma kvarn kan du ta SL-buss till Gustavsberg och Slussen.

På öns västra ände finns vedeldad bastu och sötvattenkran med dusch. Koden till bastun ser du i hamnliggaren vid inskrivningen. Observera att bastun skall lämnas i minst det städade skick som du själv förväntar dig att finna den.

Varje år har vi midsommarfirande och i augusti blir det kräftknytkalas. Kolgrillar för gemensamt bruk finns på ön. Var och en tar med eget grillkol. Vid sämre väder kan klubbstugan vara ett mysigt alternativ till bryggträffarna.

I holmens klubbstuga finns en övernattningshytt (med en våningssäng inkl. täcke och kudde), som kan hyras efter överenskommelse med holmvärden. Klubbstugan är utrustad med TV, mikrovågsugn, trinettkök med kylskåp samt ett frysskåp med fyra fack.

På fastlandssidan (stranden mittemot ön) finns möjlighet att tillfälligt parkera bilen, max 4 st. Lägg en lapp i vindrutan med texten ”Skepparholmen” och ditt namn och mobilnummer. Var beredd att flytta bilen om det skulle behövas.

Beträffande husdjur och övriga ordningsfrågor se Holmordning.

Information hur du hanterar avfall vid din vistelse på ön se Avfallsplan.

Aktuella avgifter se Sällskapets avgifter 2024, finns även i hamnliggaren och på anslagstavlan.

Från mitten av oktober till början av maj är ön stängd och det är inte tillåtet att förtöja vid ön utan tillstånd från holmvärden. För exakta datum se Naviskalendern. Det sker ingen halkbekämpning eller snöröjning på ön.

Du är varmt välkommen! Vi hoppas du skall trivas på Skepparholmen!


Skepparholmens Swish nr 123 224 17 76
Holmvärd Lennart Johansson
079-075 33 40
lennart@navis.se

Position: N 59° 15,13′; O 18° 37,15′, sjökort 6145 WGS 84